Valencia Opinión Revista - Noticias de la Comunidad Valenciana y sus pueblos

Campanya de visites escolars infantils a la biblioteca de Silla

silla

Des del passat 22 de setembre, les biblioteques públiques estan oferint als xiquets i les xiquetes de la població escolar de Silla de 4 i 5 anys una visita per a conèixer de primera mà les biblioteques i el seu funcionament a nivell infantil. Es tracta d’una activitat que té una duració aproximada de 30 minuts per grup i visita, bé a la Biblioteca Central o a la Biblioteca Dos, segons la proximitat del col·legi a la biblioteca que tenen més a prop.

Avui l’ha tocat el torn al col·legi Verge dels Desemparats que ha comptat amb la presencia de l’alcalde Serafín Simeón. Aquest any, el nostre mandatari anirà als col·legis a portar personalment a cadascun dels xiquets i xiquetes a la seua aula els carnets i els llibres prestats.

Aquestes visites consisteixen en una xicoteta, però eficaç, eina de difusió i promoció de les biblioteques entre la població més infantil. En la visita se’ls explica el funcionament bàsic de la biblioteca així com la manera de poder gaudir dels llibres a casa. En finalitzar la visita, se’ls dóna el carnet de préstec i un llibre en préstec.

És el personal de la biblioteca municipal qui porta endavant l’activitat. Sols cal demanar als pares dels xiquets participants, mitjançant la carta adreçada a la direcció del col·legi, una foto de carnet que prèviament els mestres fan arribar a la biblioteca per tal de que el seu personal puga emetre els carnets de préstec.

La visita consisteix en la benvinguda i la presentació dels xiquets a la biblioteca, la seua acomodació en l’espai destinat als més menuts, la presentació de la col·lecció i la narració d’un conte. A més se’ls proporciona el carnet de lectors amb el qual poden traure en préstec un llibre per portar-lo a casa i gaudir-lo amb els seus pares. Amb aquest fet s’aconsegueix també que les famílies s’acosten a la biblioteca, ja que hauran de tornar el llibre en la data indicada, i coneguen de prop la col·lecció i els serveis que tenen a la seua disposició, tot donant-li una gran publicitat com a institució. A més de l’activitat, es realitza algun tipus d’activitat amb el conte contat com ara un taller d’alguna manualitat, alguna cançoneta, interactuar en el conte, etc.


0 Opiniones
Dinos lo que piensas, deja tu comentario
66517 + 1

Campos obligatorios (*)

El email no será publicado.

Por seguridad, toda etiqueta HTML será reemplazadas a texto