Valencia Opinión Revista - Noticias de la Comunidad Valenciana y sus pueblos

Promoció del valencià amb el repart a les escoles d'Alzira de cartes als Reis Mags per part de l'Ajuntament

Carta Reis Mags

Seguint la línia tradicional de promoció del valencià, des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira i per mitjà del Servei Alzireny de Promoció i Ús del valencià, s’han enviat a tots els centres educatius d’Alzira cartes, per tal que els alumnes d’Educació Infantil i Primària puguen demanar als Reis Mags els seus regals.

 

          La carta dirigida els Reis Mags té dibuixos de posibles regals amb el nom escrit en valencià i la finalitat és que els alumnes, amb ajuda dels seus pares si és necessari, escriguen la seua carta en valencià. S’han repartit prop de 5.000 cartes en total.

 

El regidor de Cultura, Carlos Correal, ha destacat: “Esta és una iniciativa que fem des de fa molts anys, conjuntament amb altres oficines municipals de promoció del valencià, i que sempre té molt bona acollida. És una bona manera de promocionar el valencià, des de els col·legis i amb els més menuts, amb una cosa tan simple com la carta als Reis Mags que escriuen tots els xiquets i xiquetes per eixes dates. A més, les cartes servixen també per a treballar a clase el nom de diferents regals en valencià”.

 

Esta iniciativa la realitza l’Ajuntament d’Alzira junt a altres Ajuntament como el d’Albal, Alaquàs, Algemesí, així como la Diputació de València i diferents Instituts Municipals de Cultura.


0 Opiniones
Dinos lo que piensas, deja tu comentario
67154 + 1

Campos obligatorios (*)

El email no será publicado.

Por seguridad, toda etiqueta HTML será reemplazadas a texto