Valencia Opinión Revista - Noticias de la Comunidad Valenciana y sus pueblos

Lliurament dels premis als llibres de falla de Silla

premis

El secretari autonòmic d’Educació i Formació, Manuel Tomás, va entregar ahir al matí al Monestir de Sant Miquel dels Reis els premis de la Generalitat a la promoció de l’ús del valencià en els llibrets de falles. Amb molta emoció va arreplegar el seu merescut segon premi la Falla Port de Silla. A més a més, 3 falles més del nostre municipi han sigut premiades també aquesta edició del concurs: la Falla Reis Catòlics ha aconseguit el 23é premi, la Falla Mercat s’ha situat al 38é lloc i la Falla Poble ha obtingut un 56é lloc a la llista.

En la convocatòria d’enguany, que és la número 23, han participat 115 comissions falleres de distints municipis de la Comunitat Valenciana. Aquest concurs ha adquirit, amb el temps, un gran prestigi i presència entre el món faller des que es van començar a atorgar en 1993. Cal destacar que els 62 premis estan dotats amb un total de 30.150 euros. Els primers sis premis estan dotats amb 2.000, 1.500, 1.000, 900, 800 i 700 euros.

L’excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat d’estil, la presentació, la creativitat, l’enginy, la gràcia dels textos, l’originalitat, la difusió dels llibrets i la publicitat en valencià són factors que s’han tingut en compte a l’hora de valorar els llibrets.

La convocatòria d’aquests guardons s’emmarca dins de l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, que té entre els seus fins el foment per part de la Generalitat de les manifestacions culturals de la Comunitat, especialment aquells que utilitzen el valencià.


0 Opiniones
Dinos lo que piensas, deja tu comentario
68075 + 1

Campos obligatorios (*)

El email no será publicado.

Por seguridad, toda etiqueta HTML será reemplazadas a texto