Valencia Opinión Revista - Noticias de la Comunidad Valenciana y sus pueblos

Lliurament dels porrots d'honor

Lliurament dels porrots d'honor

Divendres passat va tindre lloc el lliurament dels porrots d’honor al Teatre de la Plaça. De gom a gom es va trobar el teatre. Un escenari que representava el 25é aniversari de la Setmana de les Lletres Valencianes va acollir un dels esdeveniments més esperat al llarg de l’any ja que aquests guardons suposen el màxim reconeixement cultural, cívic i esportiu que l’Ajuntament de Silla atorga als veïns i veïnes que, per la seua professionalitat, dedicació i constància han destacat i destaquen dins dels seus respectius treballs. 

També s’ha lliurat, per segon any, el Porrot d’Honor Ciutat de Silla, màxima distinció honorífica que l'Ajuntament de Silla atorga a institucions o personalitats que, per la seua tasca o trajectòria, són mereixedors del nostre guardó i que aquest any ha recaigut en l’escriptor  Enric Lluch Girbés. 

L'acte va estar presentat per Ivan Serrador i presidit per l'alcalde, Serafín Simeón. Van acompanyar l’alcalde els regidors i les regidores Carolina Manzano, Visi Carrión, Amada Garrido, Pilar Bermell, Marcos Zaragozá, Isidro Prieto i Alfonso Benaches. També van assistir-hi els regidors del PSOE, Vicente Zaragozá, Felipe García, Iván Cuenca i Josefina Zaragozá el regidor d’Els Verds, Antonio Navarro el regidor d’Esquerra Unida, Valentín Mateos, i el regidor del España 2000 Andrés Vicent.

 L'acte va començar amb el lliurament del Porrot a l'Activitat Esportiva, que enguany ha premiat el Club Bàsquet Silla per la seua dedicació i professionalitat dins del món esportiu. El regidor d'Esports, Marcos Zaragozá, va fer-li lliurament del guardó i amb el seu discurs va ampliar els mèrits pels quals ha rebut aquesta merescuda distinció i va donari les gràcies al club en què molts xiquets i xiquetes del nostre poble han rebut una educació esportiva dins d’una disciplina d’equip en què la solidaritat i la companyonia són avui en dia valors tan importants. 

 A continuació, es va lliurar el Porrot a l'Activitat Cívica. Enguany aquest mèrit va correspondre a José Alapont Rosaleny, l’Estellador, com tots coneixen el nostre veí. Pilar Bermell Espuig, regidora de Salut Pública, va fer-li lliurament d’aquest guardó i li va donar l’enhorabona destacant el seu mèrit per ajudar el camp, per ajudar l’agricultor, per fer del camp la seua forma de vida i contribuir al fet que, en unes circumstàncies tan difícils i adverses per al camp, no es perda aquesta tradició al nostre poble.

Abans de fer lliurament del Porrot Ciutat de Silla, es va lliurar el Porrot a l'Activitat Cultural, que aquest any es va atorgar a  Juan Salvador Llàcer Celda per difondre les tradicions corals valencianes i per la seua trajectòria professional. El regidor Alfonso Benaches va destacar la seua música i els seus ensenyaments i  ha alabat el seu treball com a part de la nostra història i la nostra cultura.

Quasi arribant al final de l’acte, vam poder escoltar Lourdes Chuliá Peris a l’oboé i la peça “Gabriel’s Oboe”. Després va arribar el moment culminant de la nit amb el Porrot d’Honor Ciutat de Silla que aquest any es va atorgar a  Enric Lluch i Girbés. Per ampliar els mèrits del guardonat ens va parlar l’escriptor Carles Cano i, a continuació, l’alcalde Serafín Simeón va recalcar que aquest premi se li ha otorgat pels seus mèrits, per la seua obra literària i per la seua trajectòria i va afirmar que “Gràcies a escriptors com Enric Lluch Girbés la nostra llengua continua mantenint-se viva i la seua obra, sens dubte, enriqueix la nostra cultura i la nostra literatura”.

En finalitzar l'acte d'atorgament dels Porrots d'Honor 2014, es va fer un vi de honor per a tots als assistents.

 


0 Opiniones
Dinos lo que piensas, deja tu comentario
67220 + 1

Campos obligatorios (*)

El email no será publicado.

Por seguridad, toda etiqueta HTML será reemplazadas a texto