Valencia Opinión Revista - Noticias de la Comunidad Valenciana y sus pueblos

El Voluntariat pel Valencià a Algemesí tanca el curs 2013-2014 amb deu parelles lingüístiques, tres grups de conversa i nous proyectes

algemesi

La sala d’actes del Casi-no Lliberal va tancar el dimarts, 17 de juny,  a les 19.30 hores el curs 2013-2014 del Voluntariat pel Valencià. Tot i que es tracta d’un programa obert durant tot l’any, la Regidoria de Cultura, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, Aviva Algemesí, l’organitza en cursos per tal de mantindre el contacte amb les parelles lingüístiques i establir unes reunions fixes. Així, les trobades a l’inici i al tancament de cada curs aprofiten per a difondre el voluntariat a través dels mitjans de comunicació i serveixen de reclam per animar a la participació.

 Enguany han sigut deu les parelles lingüístiques que han participat en el programa i també tres grups de conversa. En total sumen 12 voluntaris i 17 aprenents que han dedicat una hora setmanal durant alguns mesos a conversar en valencià. Quant a les persones voluntàries, algunes mantenen la fidelitat des del començament del programa i d’altres s’han incorporat al llarg dels distints cursos. Cal agrair a totes la seua col·laboració desinteressada.

 Amés, també en esta ocasió, el col·legi Blasco Ibáñez s’ha incorporat al projecte i ha oferit a un grup de mares interessades a aprendre’l la infraestructura necessària. Gràcies a l’equip directiu del centre i a Consuelo Hervás, mestra jubilada, que s’ha oferit de voluntària, trenta aprenents han compartit des del mes de maig diverses sessions de conversa en un aula del mateix col·legi. Una iniciativa que esperem que qualle el pròxim curs i que anime altres centres a organitzar el voluntariat pel valencià.

 En l’acte, Gabriel Palop, regidor de Cultura, va repartir els diplomes que acrediten la participació en el programa i va agrair la seua implicació i compromís. La tècnica lingüística va recordar als assistents que, en passar l’estiu, hi hauria una nova convocatòria. Altrament, qualsevol persona que desitge col·laborar o aprendre valencià pot acostar-se quan vulga a l’Agència de Promoció del Valencià i emplenar una fitxa amb les seues dades personals. El valencià no tanca per vacances. 

 


0 Opiniones
Dinos lo que piensas, deja tu comentario
65720 + 1

Campos obligatorios (*)

El email no será publicado.

Por seguridad, toda etiqueta HTML será reemplazadas a texto